Wednesday, July 13, 2016

TIC-TAC.. ANII TREC, NE SCHIMBĂ..

 " Fiecare experienţă de viaţă.. Fiecare lecţie pe care o învăţ este cheia spre viitorul meu! "

      Tinere.. TU.. Da, tu! .. Ai habar despre viaţă, despre viitor, despre tot? Ştii să trăieşti în prezent? Te bucuri de el? Sau eşti focusat doar pe viitor şi pierzi savoarea vieţii? ..
     Ce o să faci în viitor când toată viaţa ai " ars-o nasol "? O să îţi plângi în pumni de milă şi vei regreta că ai ales, din lene şi din lejeritate, să stai degeaba, crezând că la tine totul o să fie bine.. Crezând că ai timp să faci multe lucruri până la bătrâneţe? Timpul este ireversibil. Trebuie preţuit! Odată trecut.. Nu se mai întoarce! Rămâne dus şi în spate rămân vreo trei camioane de amintiri pe fiecare an ce-şi lasă amprenta atât pe chipul, cât şi pe sufletul tău.
     Ce o să faci când realizezi că ţi-ai pierdut sănătatea destul de uşor? Şi toate pentru ce?!? Pentru lucruri materiale? Astea se duc, frate.. Cum le dobândeşti, aşa se şi duc.. Lucrurile materiale nu sunt cheia fericirii în viaţă! Altceva stă la baza fericirii! Dacă-ţi pierzi sănătatea din cauza prostiei, părerile de rău nu te vor încălzi cu nimic la bătrâneţe.
     Ce o să faci când o să fii bolnav şi nu o să ai pe nimeni lângi tine să te îngrijească? Vei plânge iar? Vei avea un suflet atât de " amar ".. O viaţă atât de tristă.. Căci altfel trece bătrâneţea când ai pe cineva alături... Cineva pe care te poţi baza şi ştii că nu are să te lase la greu. Aşa că ai grijă de oamenii din jurul tău.. Preţuieşte-i! Nu îi alunga! Fă bine cât timp te afli în viaţă.. La sfârşit, când se trage cortina, nu vei avea regrete!
     Ce o să faci cu timpul irosit? Cu timpul în care nu ai făcut nimic şi ai stat liniştit în " zona ta de confort "? Crezi că asta o să te încălzească cu ceva? Are să te mulţumească pe tine? Timpul nu poate fi controlat.. Acum eşti, mâine poţi să dispari. Singurul lucru care-ţi rămâne de făcut este să trăieşti din plin.. Să te zbaţi, să tragi din toate puterile tale ca să realizezi ceva; ca să laşi ceva semnificativ în spate.. Nu este necesar să faci umbra pământului degeaba. Sunt destui care fac asta deja.. Tu poţi să faci mult mai multe.. Poţi să schimbi societatea asta de tot râsul în care trăim.. Tu poţi face ordine în haos. Poţi orice, dacă ai voinţa de a începe!
     Doar nu crezi că eşti nemuritor, nu? Pentru că aşa credeau şi alţi oameni din generaţia lor şi s-au trezit peste o bună perioadă de timp că nu au făcut nimic bun.. Când au pus în balanţă lucrurile pe care le-au făcut şi lucrurile pe care puteau să le facă, dar din lene au renunţat, şi-au pus un semn de întrebare.. Timpul care trece NU se mai întoarce. Fructifică, cât timp eşti în viaţă, timpul pe care îl ai şi construieşte ceva.. Fă ceva cu viaţa ta! Nu aştepta.. Nu lăsa totul de pe o zi pe alta, nu!
     E grav.. Tinereţea are două feţe: una râde şi alta se duce spre bătrâneţe. Tu alege cu cap! Nu alege doar să visezi.. Fă ceva în privinţa asta. Visele neconsumate se transformă în regrete urât mirositoare!