Monday, March 28, 2016

CE ŞTII SĂ FACI? SĂ DAU TESTE! ŞCOALA NU TE PREGĂTEŞTE PENTRU VIAŢĂ...

     Ar trebui să educăm caracterele, NU o masă uşor de manipulat! Tristuţ rău.. Măcar ştiu că am să muncesc pâna la ultima secundă pentru a deveni PR-ul de succes care se va implica în mod direct în îmbunătăţirea educaţiei din România. 
     Pentru ce te pregăteşte şcoala? Pentru teste, frate! ATÂT! Şi cu viaţa reală cum rămâne, prieteni dragi din învăţământ? Şcoala ne pregăteşte pentru teste şi NU pentru viaţa reală! TREBUIE, şi insist pe TREBUIE, să ştim cine a fost Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Luca Caragiale.. TREBUIE să ştim să evidenţiem tema şi viziunea despre lume a autorului într-o operă literară.. TREBUIE să memorăm o tonă de formule complicate la matematică.. TREBUIE să mâncăm chimie şi istoria României pe pâine, cum s-ar zice.. Pe bune, frate? Cu ce ne ajută pe noi toate aceste informaţii acumulate şi frustrante? Ne rupem gâtul, trupul şi sufletul după un viitor bun o viaţă întreagă şi murim faliţi, nerealizaţi.. Cei mai mulţi aşa sfârşesc.. Dar, cu toate acestea, ne mândrim că ştim tot " Luceafărul " sau mai ştiu eu ce tâmpenie a unui poet trădat în dragoste, depresat şi pe care nici în " bască " nu-l doare de viitorul copiilor.. 
     Chiar dacă BACul se consideră " examenul maturităţii ", elevul este nevoit să se împovăreze cu informaţii total inutile dacă vrea să promoveze şi să aibă un viitor cât de cât bun.. Şi toate astea pentru ce? Pentru o amărâtă de diplomă pe care toţi " oamenii de elită " reuşesc să o obţină? Când vezi că se promovează nonvaloarea la tine în ţară cum, mă Nea Stelică, să vrei să excelezi? Când vezi câtă prostie se promovează în jurul tău ţi se face scârbă! Smr.. Ajungi într-un punct în care vrei să renunţi să mai excelezi într-o ţară condusă de nonvalori, dar îţi aduci aminte care îţi este motivaţia şi o iei din loc..
     Şcoala, de cele mai multe ori, îţi umple capul cu prostii pe care cel mai probabil nu le vei folosi niciodată, deşi fiecare profesor le consideră extrem de importante. Prieteni care staţi frumos şi lejer în " înaltele voastre scaune " şi daţi legi.. De ce nu veniţi să vedeţi cum pregăteşte şcoala un elev pentru un loc de muncă? De ce?!? E mult mai uşor să daţi legi în loc să veniţi să vă înformaţi şi abia apoi să acţionaţi, nu? 
     De ce şcoala nu vine în ajutorul nostru încă de la o vârstă fragedă, mai ales că sunt mulţi elevi care nu ştiu exact ce îşi doresc de la viaţă.. Profesori dragi.. Modul cum te prezinţi la un interviu sau cum ar trebui să aplici pentru unul nu vi se par lucruri interesante pe care ar trebui să le " predaţi elevilor "? Cu luptele de autoapărare cum rămâne? Să-mi fie cu ruşinie mie.. Da' în lumea în care trăim, să ştii să te aperi este mai mult decât important! Dacă am ştii cum să ne apărăm de răufăcători am avea un confort psihic, să zic aşa.. Nu că zic, da' vreau să spun.. Orele de sport din şcoli ar trebui să includă şi astfel de lecţii care, mai mult ca sigur, ar putea fi de ajutor. Să fim serioşi acum, frate.. Aruncatul cu oina o fi el sport naţional, dar chiar nu m-a ajutat cu nimic până acum. Şi nici nu o va face.. 
     Se presupune că vei fi mult mai pregătit pentru o carieră de succes după ce termini şcoala, dar realitatea spune altceva! Unele dintre cele mai importante aptitudini de care avem nevoie în viaţa de adult nici măcar nu sunt menţionate, frate! Niciodată nu e prea târziu să învăţăm.. De ce " educăm " o masă uşor de manipulat, o turmă de oi?
     Păcat.. Suntem nevoiţi să ne izbim de diverse lucruri la maturitate; lucruri pe care ne-am fi dorit să le învăţăm încă din şcoală.. Şi ce ne rămâne nouă, tinerilor care se pregătesc pentru " examenul maturităţii, de făcut? Să mergem în intership-uri în companii din domeniul care credem că ni se potriveşte, să învăţăm diverse lucruri care pot aduce un plus de valoare reală în vieţile oamenilor.. Să facem voluntariat, să ne implicăm în cât mai multe proiecte pentru a ne dezvolta.. Din cauza unui aşa numit " examen al maturităţii " suntem nevoiţi, mulţi dintre noi, să renunţăm la activităţile şi proiectele care ne ajutau să ne dezvoltăm.. 
     Tristuţ rău.. Ce să zic.. Ţara asta deja se duce singură la vale.. Suntem o ţară pierdută; o ţară plină de tineri prost pregătiţi, iar eu vreau să rămân în ţara mea!