Friday, February 12, 2016

VIAŢA ÎN MÂINILE TALE..


     Puţină cerneală poate face un milion de oameni, chiar şi mai mulţi, să gândească!
     Oricât de puternici am vrea să părem, în interior rămânem nişte copii care vor avea MEREU nevoie de iubire, afecţiune şi protecţie. Trebuie să recunoaştem că suntem sensibili! Da, toţi suntem sensibili! Chiar şi cei mai puternici, din punct de vedere emoţional, care nu dau nici măcar o urmă de sensibilitate au o latură umană. Şi ei sunt oameni; şi ei cedează odată şi odată. Suntem nişte sensibili care vor să le fie şterse lacrimile şi să le fie înţelese trăirile, durerile.. Câteva cuvinte frumoase, spuse din inimă, pot ajuta un om încercat de soartă foarte mult! Câteva cuvinte pot " planta zâmbete " pe faţa, dar şi în sufletele oamenilor.. Fac o mică paranteză şi dau un sfat: dacă întâlneşti pe cineva care are nevoie de ajutor şi neagă acest lucru, nu înceta şi nu da înapoi! Nu crede ce spune! Încearcă şi o să vezi că îşi va deschide sufletul în faţa ta! Strânge, în acel moment, toate supărările din inima ta şi transformă-le în buchete de flori, ca mai apoi să le dăruieşti celor care au mare nevoie! Om sufletist, împrăştie zâmbete oriunde te-ai afla! Nu te costă nimic, aşa că de ce să nu încerci?
     Revenind pe " meleagurile " noastre.. Viaţa îţi dă atât de multe palme încât ajungi să vrei să renunţi. Şi parcă acest gând te macină luni întregi până iei o decizie.. Decizie de laş sau de luptător; alegerea îţi aparţine şi nimeni nu este responsabil pentru ceea ce vrei tu! Înveţi în viaţă că întotdeauna te poţi baza pe Dumnezeu! El este singurul care te iubeşte necondiţionat şi care va sta mereu alături de tine până te vei ridica. Ohhh.. Şi partea cea mai bună a vieţii este atunci când începi să fii pe cont propriu.. Atunci înveţi că oamenii-s buni, dar pot fi şi ai naibii de răi! Şi tot atunci înveţi să fii şmecheraş, doar nah'.. Se presupune că vrei să te integrezi, nu? Dar măcar ai bunul simţ şi nu te alătura " turmei " de inculţi.  Şi înveţi că un " VISA " poate cumpăra croaziere, pantofi, vile.. Dar NU şi inimi! Păcat.. Mulţi oameni din ziua de azi n-au învăţat asta încă. Şi nepreţuitul " te iubesc " devine o tinichea atunci când este spus prea uşor şi în fiecare secundă. 
     Tu, om sufletist, eşti sculptorul propriei tale fiinţe; propriei tale vieţi! Zâmbeşte către viaţă şi ea îţi va zâmbi înapoi! Să nu te sfieşti! Doar încearcă! Viaţa nu este despre cât de mare creşti, ci cât de profund ajungi să te cunoşti! Viaţa nu este un joc, nu este un câmp de luptă.. Este mai mult decât atât! Viaţa este un dar care trebuie preţuit! Dacă nu poţi să o preţuieşti pentru tine, măcar încearcă pentru cei din jurul tău care au mare nevoie de tine! Şi-ţi spune asta un suflet care dă acelaşi examen ca şi tine: examen la şcoala vieţii!