Monday, October 5, 2015

DRAGOSTEA ADEVĂRATĂ NU SE PĂZEŞTE ŞI NU SE VINDE!
     " O dragoste care trebuie păzită nu valorează nimic. " - Octavian Paler
     Iubirea NU trebuie " izolată " că nu s-ar mai discuta despre ea, ci despre posesivitate.
     În primul rând, în iubire NU trebuie neapărat să fii un câne de pază. NU! Trebuie să fii un om atent, precaut şi vigilent pentru că nu te poţi duce cu capu' înainte că ai încredere în persoana care-ţi este aproape şi apoi să îţi plângi în pumni de milă, ca un om fraier ce eşti. Dacă ştii că este o iubire adevărată şi că o vei avea pebtru tot restul vieţii, de ce fratele meu să o păzeşti? Oricum iubirea nu poate să fie păzită!
În al doilea rând, dacă ajungi să oăzeşti iubirea trebuie să-ţi ridici nişte semne de întrebare şi să vezi unde s-a produs " fisura "; să vezi unde ai greşit de s-a ajuns aici. Frumuseţea iubirii este libertatea! Dacă nu te simţi liberă într-o relaţie, nu se merită! De ce? Pentru că se schimbă termenul şi se ajunge la " sclavie ". 
     O iubire care se păzeşte este una trecătoare şi nu face altceva decât să ne piardă timpul preţios absolut degeaba; ne iroseşte clipe bune din viaţă şi ne lasă seci sufleteşte pentru că odată ce el pleacă, o părticică din sufletul nostru se duce cu el, lăsând în urmă un gol care se va umple foarte greu.
     Dragostea adevărată NU se păzeşte! Pentru ea se merită să te târăşti şi prin noroi, să sacrifici dar în limită.. Dragostea este complicată. Oricine poate să se îndrăgostească, dar nu oricine poate să iubească! De ce? Pentru că iubirea nu constă doar într-o viaţă roz, numai lapte şi miere; ci şi în viscol iarnă, furtuni, ploi de " noroi ".. În plus, un om care păzeşte iubirea este " murdar " sufleteşte şi în loc să o " fructifice " o distruge, o destramă din temelii.
     Dragostea adevărată NU se păzeşte şi NU SE VINDE pe nimicuri. Dragostea adevărată este până la Doamne-Doamne, fără sfârşit.. Un câine de pază nu are ce căuta în peisajul dragostei; el trebuie să îşi găsească propria variantă feminină în propriul tablou.