Sunday, May 24, 2015

DE CE EVIŢI SĂ SPUI UNUI OM CE TE DERAJNEAZĂ?!? DE CE ALEGI SĂ ÎL EVIŢI?!?


     De ce - prietene - atunci când nu mai vrei să mai ai de-a face cu o anumită persoană te filozofezi.. Nu o mai bagi în seamă.. Nu te-ai gândit că ai putea mult mai bine să îi spui în faţă chestia asta şi ar fi mult mai bine?!? 
     Oameni buni! Care-i faza cu evitatul ăsta, că eu nu prea înţeleg cum stă treaba asta.. Cam daţi dovadă de laşitate şi oarecum o uşoară frică se simte în aer..
     Nu te-ai gândit că atât timp cât eviţi o persoană.. La un moment dat te vei întâlni cu ea şi o să trebuiască să îi dai nişte explicaţii?!? .. 
     Poate că nu ai suficient curaj să îi spui cuiva verde în faţă ce ai pe suflet şi ce te deranjează.. Dacă alegi această variantă înţeleaptă scapi cealaltă persoană de a îşi face diverse scenarii care conţin întrebarea: " de ce? " şi multe ale chestii care nuşi au rostul dacă tu dai un amărât de mesaj sau dacă alegi să ai un simplu telefon.. Şi să îi spui ceva de genu': " Băi nene! Băi fraiere! Băi, ăsta.. Nea Stelică.. " - sau cum vrei tu să-i zici! - " Uite cum stă treaba: NU te mai vreau prin preajma mea! ". Sau dacă nu vrei să îi spui aşa, ai toată libertatea de a alege o altă scuză care poate este mai bună.. Nu ştiu. E decizia ta! Alegerea îţi aparţine în totalitate! Alege să treci de cealaltă baricadă şi să nu te mai ascunzi în spatele fricii.. 
     Ar fi mult mai indicat să îi spui verde în faţă " băi nenică, noi doi nu mai avem ce discuta! " sau " NU vreau să mai am de-a face cu tine! ". Ar înţelege asta şi cred că aşa ar fi mai echitabil pentru ambele persoane.. Şi ar fi mai simplu pentru celălalt că nu se mai chinuie ca prostu' să caute şi să afle de ce amicul/amica de odinioară nu-i mai vorbeşte şi îl ignoră.
     Hehe.. Hai să-ţi spun eu de ce nu vrei - mai bine spus nu ai curaj - să îi zici în faţă tot ce te deranjează şi tot ce te frământă, îţi apasă sufletul: îţi este frică ca nu cumva să îţi ceară explicaţii şi cum tu nu vrei să dai nişte amărâte şi banale de explicaţii - mai bine le numin simple vorbe -, alegi calea cea mai urâtă şi mai laşă..
Fraţilor! Spune-ţi lucrurilor pe nume şi nu vă mai daţi cotiţi atâta.. E mai bine pentru toţi!