Friday, May 29, 2015

BANII NU SUNT ELEMENTUL FERICIRII!


     Dacă ai bani, oricât eşti de penibil, nu suferi nici de foame şi nici de lipsuri. Însă simţul ridicolului îţi lipseşte sau, în cazul în care îl ai, se diluează odată cu trecerea timpului, devenind atât de pal de parcă n-ar fi. 
     Banii ne pot da confortul şi siguranţa necesară, dar ei NU pot cumpăra fericirea! Banii cumpără patul, dar NU pot cumpăra şi odihna; cumpără linguşitori, NU prieteni.. Cumpără cadouri pentru o femeie, dar NU îi pot cumăra şi iubirea! Banii cumpără biletul la o petrecere, dar NU pot cumpăra şi bucuria. Banii plătesc taxa de şcolarizare, dar NU pot cumpăra şi arta gândirii! TREBUIE să câştigi ceea ce banii nu pot cumpăra, dacă nu.. Vei fi toată viaţa un mizerabil, cu toate că eşti milionar! 
     Este important să realizăm cu toţii ca banii trebuie să îi facem un mijloc şi nu un scop! Scopul nostru în viaţă nu este de a câştiga mulţi bani, atât de mulţi încât să nu avem ce face cu ei.. Ci de a câştiga bani pentru un trai decent.. Şi nu numai! Scopul nostru în viaţă nu se rezumă doar la asta şi la o carieră de vis.. Se mai rezumă şi la familie, la bucuria copiilor.. Ce e mai frumos decât să ai copii care să îţi bucure bătrâneţile, să trăieşti prin ei, prin trăirile de care ai avut şi tu parte; prin realizările acestora, tinereţea lor şi nu numai.. Cea mai mare bogăţie a unui om din această lume sunt copiii! Aceştia reprezintă o bogăţie mai mare decât toţi banii din lume şi toată puterea de pe pământ! 
     Banii te ajută să-ţi satifaci anumite pasiuni.. Îţi pot aduce bucurii mai mari sau mai mici, dar trecătoare. Orice poate banul să cumpere este de domeniul fizicului sau se leagă de ceva care este, în primul rând, materie.. Şi toate acestea intră în obişnuinţă şi bucuria dispare într-o fracţiune de secundă! Nici nu ai apucat bine să te bucuri că a şi traversat oceane întregi această stare şi te-a părăsit.. 
     Banul NU poate fi echivalat cu fericirea. Fericirea este bucuria sufletului, iar lucrurile spirituale NU se pot cumpăra - din fericire! Măcar atât să nu se poată cumpăra, dacă s-a ajuns ca oamenii să se vândă pe nişte amărâte de hârtii.. Oamenii îşi pot crea singuri fericirea iubind şi fiind, la rândul său iubiţi; dăruind şi apoi primind... 
     Datorită banilor poţi să mergi în cele mai scumpe locuri, poţi avea cele mai rafinate şi cele mai luxoase lucruri.. Dar dacă nu ai pe cineva lângă tine care să te facă fericit.. Ei bine, totul se transformă în monotonie şi rămâne o amintire plictisitoare a unei bucurii de scurtă durată, a unei bucurii trecătoare.. 
     Banii NU aduc fericirea, dar FERICIREA poate aduce bani! Omul bogat nu este egal cu omul fericit cum nici bogăţia nu îţi aduce neapărat fericire.. Dacă eşti fericit, optimist, te simţi plin de viaţă şi totul vine natural.. Ei bine, atunci ai puterea de a realiza lucruri măreţe şi automat vin şi banii care sporesc şi, în acelaşi timp, întreţin confortul!
FERICIREA NU TREBUIE MĂSURATĂ NICIODATĂ PRIN CANTITATEA DE BANI! BANII NU SUNT UN ELEMENT AL FERICIRII!