Sunday, April 12, 2015

UNDE SE SPALĂ PĂCATELE ÎNAINTE ŞI DUPĂ PAŞTE?     Am ajuns şi în această zi: ziua Paştelui.. După cum vedeţi şi voi este soare, frumos.. Numai bine de ieşit afară, de petrecut cu prietenii sau familia ( după caz şi după preferinţe! ). 
     Acesta nu este un articol exclusiv pentru urări de Paşte. Cu toţii ştim deja poezia cu " Fie ca.. Să aveţi lumină.. " etc. Sunt nişte şabloane utitilizate de toţi românii şi devin plictisitoare ( mai ales dacă unii fac greşeală să trimită acelaşi mesaj în fiecare an. În fine.. Gestul contează. )
     Până la urma urmei, unde se spală păcatele înainte şi după Paşte? Dacă stăm să întrebăm jumătate din tinerii din ziua de azi vor răspunde ferm: la un pahar de whisky, cu o fată " spălată pe creier " ( pe româneşte: uşuratică ) - asta în cazul băieţilor. Fetele, de asemenea, şi ele ar răspunde cam la fel, doar cu mici modificări în " reţeta spălării de păcate ": cu un boşorog ( nu pot să folosesc alt termen! ) de mână, plin frate de bani şi în club. Stai, ce?!? Ce fel de generaţie suntem.. 
     Tinerii care fac parte din generaţia de astăzi afirmă sus şi tare că păcatele se spală în club ( de precizat este faptul că nu toţi tinerii intră în această categorie ). Da fraţilor! Păcatele se spală în club. Cum se spală acestea? Cu băuturi fine, cât mai alese.. fete uşoare şi multe, băieţi " şmecheri pentru o noapte ", dans şi dezmăţ.. Cu verbe neortodoxe folosite de fete, mai ceva decât băieţii. Când se spală păcatele? Vineri, sâmbătă şi duminică! Păi cum măi nene, să nu petreacă ei trei zile? Să nu se facă ei de râs? Să nu piardă fetele momentul de a-şi etala formele pe sub mese, de bete ce sunt? Nu se poate să rateze asemenea ocazie, frăţioare! 
     Hai mă, nene.. Serios acum! Sunteţi toţi creaţi după acelaşi tipar? Aveţi creierul spălat şi îmbibat de alcool? Păcat fraţilor, mare păcat. Păcat de voi, tineri frumoşi, care vă lăsaţi influenţaţi de anturaj şi din dorinţa de a fi la " modă ". Păcat că unii sunteţi aproape genii şi vă lăsaţi atraşi în această sferă terminată ( cu ghilimelele de rigoare ) şi viitorului vostru strălucit îi daţi cu piciorul! Ei bine.. O să ajungeţi mai târziu să realizaţi ce greşeli aţi făcut şi unde. Dar atunci are să fie prea târziu şi regretele nu vor mai putea schimba nimic.
     Prezentul, oameni dragi! Prezentul vă aparţine! Nu intraţi în sfera terminată doar pentru că aşa credeţi că lumea vă va privi mai bine, cu mai multă frică. Dorinţa de a fi la modă e trecătoare! Mai la modă este să ai capul pe umeri, să ai ceva în creierul ăla ( NU doar club, băutură şi femei! ). Nu spuneţi " pas " unui viitor bun, nu faceţ ceva pe care să îl regretaţi mai târziu! Trăţi clipa, trăiţi din tot sufletul vostru şi faceţi totul cu cap! Nu faceţi parte din sfera terminată şi să nu vă lăsaţi influenţaţi. Până la " creier spălat " este doar un pas, tineri frumoşi!
Distraţi-vă frumos!