Wednesday, December 17, 2014

INTERVIU CU MĂDĂLINA ANEA


Mădălina Anea


      Am avut onoarea de a lua un interviu unei actriţe şi unei fiinţe deosebite, cu un suflet minunat! Acest om a dovedit că nu toate vedetele sunt cu " nasul pe sus "! Dar să lăsăm introducerea şi să trecem la subiect! Reporter: Nicolae Maria - Mirela
1. Bună! Aş vrea să încep acest interviu cu doar câteva lucruri despre tine.
Actriţă, artist, femeie, copil.
 

2. Cum a luat naştere pasiunea pentru teatru?
Nici nu ştiu exact. Cred că atunci când mă prefăceam că joc în videoclipuri, uitându-mă în oglindă şi analizându-mi fiecare mişcare. Asta ca actriţă în general. Pentru teatru cred că la prezentările de modă. Îmi plăcea să fiu pe scenă.
 


3. Poţi să ne descri prima ta experienţă pe scenă?
La liceu, într-un colaj de piese de Eugen Ionesco. Aveam emoţii mari, dar îmi plăcea la nebunie genul ăsta de adrenalină. Şi să fac publicul să râdă.


4. Care consideri că este cel mai bun moment al tău de până acum? Fie el pe scenă, fie în afara ei..
Cred că perioada filmărilor la lung metrajul " Mamaia ". 


5. Care sunt oamenii care te-au influenţat în sfera profesională? Ai un model anume?
Nu, nu am modele. De influenţat... mulţi! Începând de la profesorii mei de actorie, până la o sumedenie de actori şi actriţe, de teatru şi film. 


6. În cadrul actoriei ai învăţat lucruri noi despre tine?
Normal. În meseria mea se lucrează cu sufletul. Lucrez cu tot ce însemn eu, amintiri, dureri, bucurii, cărţi, imagini, tot! Am învăţat că pot fi în multe feluri.


7. Poţi să-mi spui câteva titluri de filme pe care lea-i văzut în ultima perioadă şi care te-au impresionat? De ce?
Am revăzut " Opening night " al lui Cassavetes, un film minunat despre actorie, viaţă versus ficţiune şi despre teatru şi film deopotrivă. Am văzut mai multe, nici nu mai ştiu pe care să-l zic. Multe filme animaţie din cultura japoneză, o latură foarte frumoasă de spiritualitate pe care noi, europenii, nu o avem.


8. Alături de ce personalităţi din lumea filmului ai vrea să joci şi de ce?
Hmmm... nu m-am prea gândit la asta. Ar fi o onoare să joc alături de multe nume atât străine, cât şi româneşti. Dar poţi învăţa de la orice partener. Aş vrea să " fur " puţină meserie de la Horaţiu Mălăiele, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc. 


9. Care este cel mai de suflet proiect al tău?
" Oraşul ", piesa cu care mi-am dat licenţa la facultate. Toate îţi rămân impregnate adânc în suflet şi minte, sunt ale mele, părţi din mine.


10. Ai avut vreun rol care te-a făcut să îţi testezi limitele?
Momentan, nu. Am jucat personaje destul de apropiate de vârsta şi caracterul meu. Poate doar Ana din " Îngeri pierduţi " din pricina timpului lung petrecut asupra lucrului acestui personaj.


11. Ce contează cel mai mult pentru un actor?
Curajul.


12. Ce înseamnă de fapt să ai talent actoricesc? Prin ce de deosebeşte un actor sclipitor de unul mediocru?
Talentul în artă poate fi extrem de variat. Cred că înseamnă să ai înclinaţie spre acel ceva. E ca la desen: îţi merge mâna pur şi simplu. Poţi desena ceva ce vezi cu ochiul liber şi să-ţi iasă identic pe hârtie. Apoi studiezi şi îmbini tehnicul cu ceea ce ai fost înzestrat să ştii. Aşa şi în actorie. Pur şi simplu simţi ce trebuie, apoi studiezi să poţi reface fiecare moment sclipitor. Un actor mediocru e fie foarte delăsător, fie nu are înclinaţie, dar îşi doreşte să fie pe scenă.


13. Care sunt calităţile unui actor pentru a reuşi în carieră?
Talent, muncă, răbdare şi pasiune.
14. Ce faci când nu lucrezi? Ce pasiuni m

ai ai?

Pictez. Mă uit la filme. Visez ore în şir cu ochii deschişi la povesti şi scenarii. Vreau să scriu şi, cândva, să şi regizez. Sport, gătesc, mă ocup de blog, fac poze, pozez.


15. Cu toţii avem ceva la care nu am renunţa niciodată. De exemplu tu la ce nu ai renunţa?
La familia mea.


16. Este adevărat că noi suntem nişte actori pe scena vieţii?
Da. Suntem. Scenariile şi piesele de teatru sunt inspirate din viaţă.


17. Îmi poţi povesti despre proiectele tale în care eşti implicată în prezent?
Momentan joc în două piese de teatru, " Crystal " şi " Tu eşti eu ". Mai repet la o piesă. Iar luna aceasta merg la câteva târguri de crăciun prin Bucureşti, cu bijuteriile Adalma. 


18. Care este motto-ul tău?
Dacă nu-ţi place, pleacă!


19. Un mesaj pentru cititori?
Sper să reuşesc să-i inspir prin artă şi proiectele mele. 


20. Îţi mulţumesc pentru timpul acordat! Îţi mulţumesc pentru onoarea de a îmi acorda acest interviu. Să aveţi o viaţă plină de nuanţe pastelate!
Mulţumesc mult şi eu!