Thursday, August 21, 2014

AUTOPORTRET

     Eu sunt alta. Şi total diferită decât mă vede lumea. Dar şi lumea este altfel de felul în care o percep eu. Realitatea ei cu imaginaţiea mea se întâlnesc în foarte puţine puncte... Mult prea puţine... Cu toţii suntem la fel pentru că lumea reală este suma lumilor pe care ni le imaginăm noi.
     Mă interesează mai mult cum văd eu lumea, decât felul în care mă vede lumea pe mine. E trist faptul că există mai multe oglinzi şi mai puţine ferestre.. Şi aici mă refer la faptul că oamenii sunt mult mai atenţi la ei înşişi decât la ce se întâmplă în jurul lor; mult mai atenţi la ei decât la oamenii care îi încojoară... 
     Cea mai bună oglindă sunt artele de care te înconjori, de care te legi strâns astfel încât nu mai ai " scăpare ". Şi la arte intră şi muzica. Ea este cea care te ajută să te redescoperi, să te vezi pe tine însuţi altfel decât tu te percepi. Te ajută să te înţelegi mai bine... Tot muzica este cea care nu te va dezamăgi niciodată. Din contră, ea te ajută să înţelegi o dezamăgire pentru că un cântec are o viaţă specială. Acest cântec este precum un om, precum o fiinţă dragă din viaţa ta pe care o vezi în fiecare zi altfel şi brusc îşi face o schimbare... Îşi schimbă zâmbetul, privirea, caracterul... Şi atunci începi să o vezi cu totul şi cu totul altfel. O redescoperi şi, totodată, redescoperi ceea ce simţi pentru ea. În acel moment îţi vine să cânţi şi să o dansezi, mai mult ca sigur.
     Cel mai bun autoportret este munca ta, fapta ta, gestul tău, efortul tău... 
     TU, prietene! Ridică capul şi priveşte-mă prin ochii mei şi, te rog, nu încerca să mă înţelegi! Încearcă doar să mă simţi şi să mă crezi pe cuvânt!