Sunday, June 1, 2014

OAMENII DEZAMĂGESC . . .


     Am citit de curând cartea " Fluturi " de Irina Binder şi mi-a atras atenţia următoarea secvenţă: " Oamenii ne dezamăgesc. Nu o fac neapărat pentru că sunt răi, ci pentru că sunt sortiţi să greşească. Şi tu vei greşi, la rândul tău. Şi să mai ştii că oamenii îţi vor lua multe, dacă vor putea. Dar tot ceea ce îţi vor lua ei, îţi va fi dat înapoi de către Dumnezeu, înzecit. Iar ceea ce este al tău cu adevărat, nu îţi poate lua nimeni şi se află chiar aici, în pieptul tău: e inima ta. Acolo ai toate comorile lumii, tot ceea ce îţi trebuie. "
     Frumos spus, dar... De ce oamenii ne dezamăgesc? E o întrebare la care nu am să primesc răspuns prea curând, oricât aş încerca să aflu... Am ajuns la concluzia că oamenii ne dezamăgesc doar pentru a se simţi mai bine, pentru că aşa este sortit... Cu toate acestea, putem încerca să nu mai dezamăgim. Şi da, reuşim! Reuşim acest lucru dacă începem prin paşi mici, înarmaţi cu mult optimism şi foarte multă putere şi încredere!
     De ce să îi dezamăgim pe cei care ţin la noi? De ce să îi facem să sufere din cauza noastră? De ce alegem calea dezamăgirii, cînd putem alege calea adevărului? De ce preferăm să-i vedem pe cei dragi trişti, la pământ? De ce dezamăgim? Pentru ce? Pentru o frântură de bucurie? ... Nu... Mai bine uităm orgoliul, ura şi dispreţul în buzunarul de la geaca veche şi lumea se va schimba... Nu avem nevoie de câteva clipe de mulţumire în această lume. Mai bine încercăm să nu dezamăgim! Mai bine încercăm să fim acolo când trebuie, învăţăm să dăm o mână de ajutor fără să aşteptăm să ni se ceară.
     Ştii... Viaţa e scurtă şi nu are rost să cerşim câteva clipe de mulţumire interioară, doar pentru că ne-am văzut " prietenul " la pământ, trist, fără putere şi dezamăgit. Nu are rost să dezamăgim, chiar dacă acel cineva ne-a făcut mult rău. Mai bine să fim noi buni şi să încercăm să-i molipsim şi pe ceilalţi cu bunătatea noastre. Dacă vrei să schimbi lumea, începe de la tine! După, toate vin de la sine... Da, e greu la început dar, dacă tu crezi cu adevărat că poţi să-ţi arunci prostul obicei de a dezamăgi în abis, vei realiza ce bine o să-ţi fie!
     Ca să nu ai parte de dezamăgire, nici tu nu trebuie să dezamăgeşti. Oricum, nu este o soluţie... Fă bine şi ai să vezi că ţi se va întoarce înzecit!!! Lumea te poate dezamăgi şi îţi poate luea tot, dar inima nu! Acolo ai comorile vieţii ştiute doar de tine! Acolo ai tot ce îţi trebuie ca să trăieşti fericit o viaţă!