Saturday, May 10, 2014

DROGURILE SCHIMBĂ TOT

     Oamenii consumă astăzi droguri mai mult ca oricând...
     De ce consumă oamenii droguri? Răspunsul pare a fi simplu... Ei doresc să simtă altceva decât de obicei!
     Este greşit să spui " Încerc doar o singură dată, din curiozitate! " şi să faci. Dacă iei acum, vei dori să mai iar şi iar şi iar... Şi, astfel, vei ajunge fără să îţi dai seama la DEPENDENŢĂ! Suntem foarte uşor de influenţat iar, pentru unii, anturajul este distrugător. Cădem cu uşurinţă în ghiarele morţii, ratându-ne viitorul şi viaţa doar pentru nişte substanţe " la modă ".
     Cercul de prieteni în care ne învârtim este una din cauzele care duc la dependenţa de droguri. Dacă el se droghează, eu de ce să nu o fac?!? Şi aşa începe totul... Apoi, urmează chinul... Biletul spre moartea lentă şi sigură... Trebuie să te fereşti de " prietenii " care văd o rezolvare a probemelor în droguri. Sunt mii de familii dezbinate din această cauză.
     Foarte mulţi dintre cei care au luat droguri regretă că au făcut acest pas negativ şi că s-au lăsat pradă morţii, anturajului, modei... În fond... Cine va angaja pe cineva care se droghează? NIMENI!
     Vreau să le spun celor care sunt pe punctul de a consuma droguri să nu facă acest pas. Societate îi va respinge! Prietenii şi familia îi vor părăsi! Traficanţii îi vor urmări şi îi vor folosi pentru scopurile lor! Dependenţa nu este o joacă!!! Este o dramă greu de descris la adevărata ei intensitate.
De ce vrei să suferi de o boală pe care o poţi evita? De de vrei ca persoana ta să fie jucăria altora? De ce să nu spui " NU " atunci când trebuie? De ce te laşi condus de dorinţa de popularitate? De ce dai cu picioru' la viitor, la părinţii care te-au crescut? 
      Şi toate acestea... Pentru ce? Pentru a sta cu alţi drogaţi, pentru ca lumea să te ştie de frică şi pentru a uita de problemele şi dificultăţile din viaţa ta? NU!!! Totul este doar o iluzie mistuitoare! Drogul te scoate dintr-o stare de normalitate sau de tulburare şi te introduce în lumea falsei bucurii şi realităţi, după care... Te aruncă cu brutalitate în cumplitele chinuri ale iadului, afecât sufletul şi trupul. 
     Spune NU drogurilor în orice situaţie! Viaţa ta nu are cum să mai fie la fel după ce faci acest pas negativ! Drogurile te fac să visezi dar, când te trezeşti din amarul vis, lumea reală ţi se va părea ciudată şi necunoscută... Sunt oameni care plâng de fericire dar şi oameni care plâng după cei dragi, ce au murit din cauza consumului de substanţe halucinogene. 
     TU poţi schimba lumea, tinere! TU eşti viitorul! Poţi să schimbi lumea, om frumos! NU te apuca de droguri! Lume tristă şi plină de umbre te va înconjura până ce moartea va pune stăpânire pe corpul tău... Alege viaţa pe care o vrei, dar rămâi viu şi conştient!
     Alege viaţa! Bucuria de viaţă în lipsa drogurilor! Poţi trece peste probleme şi fără să te refugiezi în ele! Deschide larg ochii!!! Ai un viitor în faţă! Nu îl arunca în abis! 
     SPUNE STOP DROGURILOR!