Tuesday, March 11, 2014

TAXĂ PE APA DIN PUŢ, FÂNTÂNE, CÂMPURI


      Da... Taxa pe apă... Dacă taxa pe apă de ploaie este pusă în aplicare, s-a hotărât ca să se pună şi pe apa din fântâne, puţuri... Ba mai mult, şi pe apa din câmpuri. Puţini români ştiu acest lucru. Tocami anul trecut, Guvernul a stabilit ca toţi cei care îşi udă grădinile sau culturile agricole ( cele din câmp ), trebuie să plătească o " contribuţie sepcifică ".
      Prin Ordonanţa de Urgenţă nr 73/2005 s-a stabilit că apa din subteran este considerată rezervă strategică. Drept urmare, toţi cei care folosesc apa la alimentarea unor localităţi sai la irigaţii, trebuie să plătească 45 de lei noi pentru fiecare 1.000 de metrii cubi folosiţi. Ce-i drept, această contribuţie nu poate fi controlată în totalitate. 
      Din fericire, Guvernul a anunţat că, momentat, nu se aplică taxă celor care scot apă din puţul din curte şi pentru cei care o folosesc DOAR pentru uz personal. Dar DOAR momentan. Nu se ştie ce idei le mai vin celor din Guvern şi ce legi mai aprobă aşa, peste noapte... 
      " Cică ", s-a aplicat această lege pentru că va urma o secetă mult prea mare şi pânza freatică poate scădea extrem de mult.  La fel şi în anul 2007, când s-a spus că seceta ne bate la uşă... Au fost nişte ploi atunci, de toată frumuseţea! 
      Dar dacă stăm să ne gândim, de câte ori vin inundaţiile, cel mai bine este să le cerem celor din Gurvern să îşi ia apa înapoi, dacă tot o plătim. Aşa este corect, nu?!? Ce? Tot noi să plătim şi tot noi să fim cei inundaţi? Ei să stea lejer şi să aprobe tot felul de legi " proaste ". Dacă puneţi preţ pe apă, câţi oameni vor mai trăi? De ce nu vă ândiţi şi la cei care sunt mai bătuţi de soartă? Acele persoane cum vor face ca să plătească această apă, doar pentru a trăi. Înainte să aprobaţi legi, gândiţi că d-aia aveţi creier! Ca să îl folosiţi!!! 

      Mai trebuie să ne ia taxă şi pe aerul respirat. Asta a mai rămas, că murim cu toţii curând. Da'... Într-un sistem corupt, totul e posibil!