Saturday, March 15, 2014

OMU GNOM - PANSAMENT PENTRU MINTE ŞI SUFLET

De mică ascult hip-hop. De mică am fost înconjurată de versuri, negative, beat-uri, idei... De un stil de viaţă mai aparte, stil de viaţă diferit de ceilalţi. Am fost înconjurată de poeţi ai străzii, de rime şi concerte... Şi încă sunt! Rap-ul poate influenţa în mod pozitiv o generaţie, dacă este înţeles aşa cum trebuie, nu după ureche. Raap-ul e un gen de muzică puternic!
De ceva timp l-am descoperit pe Omu Gnom. Nu ştiu cât de popular e în rândul celor care ascultă rap 24 din 24 sau dacă, măcar, a ajuns la urechile unora dintre voi. Aş fi fericită să aud că, măcar în trecere, aţi auzit de acest om genial. Dacă nu, nu e timpul pierdut! Daţi fuguţa pe youtube şi căutaţi!!! 
Hip-hop-ul din underground e un gen pe care foarte puţini îl gustă, din păcate.  De ce? Pentru că, majoritate, interpretează GREŞIT această muzică, plus că nu îi dă şanse. Nu vede ce e de fapt... E o muzică-manifest care presupune versuri gândite şi lucrate bine, o linie melodică ORIGINALĂ, creată şi inventată . . . O muzică ce contiună cu lirism, poezie şi versuri sincere, cu care te poţi rezonar DOAR pentru că pornesc de la un adevăr propriu al artistului. Mai pe româneşte, sunt scrise cu " propriul sânge ". Indeferent de culoarea pe care o are: roşu sau alb... Pe scurt, e o ARTĂ, frate! 
Din punctul meu de vedere, Omul Gnom trebuie să fie muzicant în toată regula. Trebuie să fie apreciat de toată lumea!!!  Tipu' ăsta are un public mic pentru valoare lui! Omu' ăsta merită să cânte pe un stadion, cu o SUPER sonorizare, cu toate canalele media pe capul lui şi cu o " baie " de oameni care să-i ştie versurile şi să cânte împreună cu el! Oameni care de abia aşteaptă să se încarce cu mesajele lui care îţi pot schimba viaţa, în bine sau în rău. De cele mai multe ori în bine! Albumele luit rebuie citite atenti şi recitite pentru a decoperi idei pe care nu ai reuşit să le surprinzi din prima. Albumele lui sunt ca o carte bună, care te relaxează atât timp câz ai mintea deschisă!
Melodiile lui pot fi un pansament, atât pentru minte, cât şi pentru suflet! 
RESPECT! Ascultă şi tu şi ai să vezi că părerile noastre nu sunt diferite!!!