Tuesday, February 18, 2014

NU TOTUL E ÎNTÂMPLĂTOR!


     Viaţa ne aduce în cale fel şi fel de oameni, de multe ori cei mai neaşteptaţi, prin cele mai neaşteptate moduri.
     Întâlnim oameni pentru care suntem recunoscători vieţii că ni i-a dăruit, dar şi oameni pentru care blamăm soarta, considerând că dacă nu i-am fi întâlnit, viaţa noastră nu ar fi fost umbrită de nefericire.
     Întâlnim oameni pe care-i învinovăţim pentru eşecurile şi deziluziile noastre, dar şi oameni cărora le purtăm recunoştinţă pentru tot ceea ce au adus bun şi frumos în existenţa noastră. Sunt oameni care intră în viaţa noastră pentru a ne ajuta să devenim persoanele care trebuie să fim, fiindcă unii dintre ei ne ajută să ne formăm personalitatea. Alţii ajută la educaţia noastră, fiind acei oameni de la care avem de învăţaţ şi care sunt demni de urmat prin exemplul bun oferit. Dar trebuie ca în viaţă să întâlnim şi oameni de la care să nu învăţăm nimic bun, care prin felul lor de a fi ne fac să vedem partea urâta a sufletelor lor şi să nu ne dorim să fim la fel ca ei.
     Întâlnim oameni care ne ajută să fim pozitivi, care ne motivează şi care ne ambiţionează, dar şi oameni care ne descurajează, care ne pun piedici şi care se străduiesc să ne ţină în loc.
     Întâlnim oameni de care ajungem să depindem sufleteşte, dar pe care îi pierdem într-o zi, ceea ce ne face să căutăm disperaţi alţi oameni cu care să-i înlocuim.
     Întâlnim oameni care ne fac promisiuni şi care ne fac să visăm, dar care NU ne oferă nimic şi care DOAR ne fac să aşteptăm zadarnic irosindu-ne timpul, sentimentele şi visele, iar într-o zi ne abandonează lăsând în urma lor tristeţe, durere şi dezamăgire.
     Întâlnim oameni care trăiesc pentru noi şi care ne fac foarte fericiţi, oferindu-ne toată dragostea lor, dar şi oameni care trăiesc doar pentru ei şi nu fac altceva decât să ne folosească în scopurile lor, pentru a ajunge acolo unde îşi doresc.
     Întâlnim oameni care ne redau încredere, amintindu-ne că în spatele măştilor cu care ne-a împovărat răutatea lumii, se ascund nişte fiinţe minunate, dar şi oameni care ne fură naivitatea cu care credeam în frumuseţea lumii şi care ne obligă să apelăm la măşti de protecţie.
     Întâlnim oameni care ne oferă amintiri minunate la care apelăm atunci când nu mai avem nimic, dar şi oameni a căror amintire doar deschide răni încă sângerânde ale sufletului.
     Întâlnim oameni care ne mint, care ne rănesc, oameni răi şi egoişti, dar şi oameni care vindecă rănile noastre din trecut şi care redau încrederea în noi, în frumos şi în iubire.
     Întâlnim oameni care ne fac să plângem până la epuizare, dar şi oameni cu care râdem în hohote.
     Întâlnim fel şi fel de oameni... Oameni pe care-i iubim, oameni pe care-i urâm, oameni pe care-i uităm şi oameni care ne vor locui sufletele toată viaţa.
     Dar pe niciunul dinstre aceşti oameni nu îl întâlnim întâmplător...