Friday, December 27, 2013

2014 - ANUL REUŞITELOR ( Year Successes )
Horoscopul pentru anul 2014 


Din punct de vedere numerologic, acest an se reduce la numărul 7, care este numărul căutătorului şi gânditorului. Astrologic înseamnă acelaşi lucru. Aşadar, " gândind " şi " căutând " sunt sintagmele pentru acest an, dar cum diferă pentru fiecare zodie, urmează să vezi mai jos ce ţe-ai pregătit astrele.
Unii pot explora spaţiul cosmic din confortul propriei case, alţii pot ieşi în lume şi socializa căutând răspunsuri, lărgindu-şi orizonturile. În ambele cazuri, comunicarea este aptitudinea care trebuie subliniată. Deşi ne gândim la comunicare strict ca un schimb de informaţii prin a vorbi, a scrie sau limbaj corporal, adesea uităm că ea înseamnă şi acţiunile noastre şi chiar gândurile pe care le avem. 


BERBEC


VIAŢA SOCIALĂ ŞI PERSONALĂ
Dacă ai crezut că 2014 a fi un an plictisitor, mai gândeşte-te o dată! Şi încă o dată! Şi încă o dată, deoarece acesta sigur va fi un an în care îţi vei reevalua foarte multe alegeri. Pentru unii oameni, în special pentru Berbeci, acest lucru ar putea să se transforme într-o preocupare constantă asupra gândurilor, emoţiilor şi vieţii. Dar, cu tot ce se întâmplă, prezenţa Capricornului în Berbe, la sfârşitul lunii ianuarie ca provoca un val de auto-examinare excesivă şi, cu siguranţă, ai dreptul să fii introspectiv. Cu toate acestea, unii oameni din viaţa ta s-ar putea să nu vadă această schimbare cu ochi buni. O dată cu mărirea influenţei Racuui asupra zodiei Berbecului, în luna Iunie atenţia ta se va îndrepta spre persoanele iubite: familie, prieteni, chiar şi cunoştinţe - fiecare având problemele sale. Se remarcă o dorinţă crescută de a face din casa ta un refugiu, iar prezenţa Soarelui în Leu şi a Lunii în Berbec în luna August, te vor determina să îi ajuţi pe cei din jurul tău. 
DRAGOSTEA - Cupluri
“ Acul busolei ” din relaţia ta, s-ar putea să fie îndreptat mai mult spre confort decât spre pasiune pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, nu va fi o problemă pentru tine, mai ales că Soarele întâlneşte forţa transformaţională a lui Uranus. Tu şi partenerul / ă veţi fi aproape pe aceeaşi pagină aşa că, atunci când sunteţi la distanţă, nu dispera! Prezenţa Lunii în Rac şi a lui Venus în Pesti în Aprilie, va ajuta la consolidarea relaţiei dintre voi, menţinând-o constantă, chiar dacă un vârtej de confuzie va încerca să facă ravagii. În August, tu şi persoana iubită veţi descoperi o nouă latură a apropierii dintre voi. Tranzitul Lunii în zodia Săgetătorului va crea diferite circumstanţe care vor aduce noi surprize în relaţia dintre voi. În timp ce acestea sunt pozitive, unele conotaţii negative se vor abate asupra planurilor de viitor. Deşi nimic cu adevărat negativ nu îţi va afecta relaţia cu partenerul / a, s-ar putea să te cufunzi în gânduri până la începutul lunii Octombrie când, prezenţa Lunii şi a lui Neptun în zodia Peşti, va ajuta la luarea unor decizii. Comunicarea va deveni mai uşoară, mai directă şi mult mai productivă, iar relaţia voastră va căpăta din nou o energie pozitivă.
DRAGOSTEA - Persoane fără partener
Pentru Berbecii care nu au încă un partener, prima parte a anului va fi reprezentată de relaţii de scurtă durată. Te vei distra, vei flirta şi vei fi curtat, dar nicio relaţie de lungă durată nu se va materializa deoarece şi cealaltă persoană este într-o continuă „ luptă ” cu propriile sale probleme. Niciunul dintre voi nu îşi va crea legături puternice cu cealaltă persoană. Dacă însă, în Februarie, vei atribui mai mult timp de gândire acestei relaţii, s-ar putea să fii cuprins de indecizie, prin prezenţa Lunii în careul Săgetătorului şi a lui Neptun în Pesti, creându-se o stare de nesiguranţă. Odată ce luna Mai a trecut, interesul pentru această relaţie va începe să dispară treptat. Din diverse motive te vei lăsa distras, iar partenerul va începe să îşi piardă interesul. Având în vedere influenţa pe care o va avea Racul asupra Soarelui şi a Lunii, la jumătatea  verii s-ar putea ca persoana care ţi-a fost indiferentă până în acel moment, să îţi atragă atenţia. Dacă acea persoană te interesează din punct de vedere romantic, o plimbare relaxantă seara împreună cu aceasta, nu îţi va strica. S-ar putea să nu te gândeşti la acea persoana ca la o / un potenţial / a partener / ă dar , cu siguranţă, va avea un impact asupra vieţii tale amoroase.
CARIERA ŞI BANII
Dacă te regăseşti într-o perioadă fără job, s-ar putea ca piaţa muncii să pară că nu îţi oferă multe posibilităţi în prima parte a anului. Aceasta este doar o iluzie deoarece lucrurile se întâmplă atât de rapid încât este nevoie doar de o persoană atentă pentru a putea profita de aceste oportunităţi. De fapt, va trebui să fii creativ pentru o anumită parte a anului, odată cu începerea Echinocţiului de primăvară şi intrarea Soarelui şi a Lunii în zodia Săgetătorului. Preocupările artistice şi creatice vor deveni primordiale în termeni de profit. Desigur, vor fi şi voci critice care vor insista asupra faptului că aceste idei nu sunt practice, dar dacă îţi vei aloca timp pentru cercetarea lor, vei realiza că ai numai de câştigat. Acest trend continuă încet, însă o mică criză financiară la începutul lunii Noiembrie s-ar putea să te destabilizeze puţin. Prezenţa Lunii în Peşti te testează, încercând să îţi dea de înţeles că poate ar fi bine să îţi controlezi unele cheltuieli. Există un pericol de a deveni stagnant cu modul în care îţi gestionezi venitul, aşa că uita-te la orice schimbări bruşte ale acestora ca o şansă de a refinanţa un credit ipotecar sau de a modifica un plan de plată, de exemplu. Sărbătorile anunţă o perioadă mult mai stabilă, aşa că nu va fi motiv să intri în panica ci, din potrivă, să îţi planifici cu grijă viitoarele planuri!
SĂNĂTATE
În 2014, sănătatea ta va fi, în general, bună. Starea ta de sănătate va fi legată de bunăstarea şi sănătatea celor din jurul tău, în special a celor din familie. Axează-te pe aspectele pozitive ale vieţii. La mijlocul anului, poţi fi expus unor alergii. De asemenea, s-ar putea să ai şi unele probleme dentare. Ai grijă de sănătatea ta şi încearcă să eviţi produsele lactate şi din carne, sau să le consumi în cantităţi cât mai mici.


VĂRSĂTOR

VIAŢA SOCIALĂ ŞI PERSONALĂ 
S-ar putea să nu îţi vină să crezi că ai toate raspunsurile la întrebari, dar anul acesta le vei avea la timpul potrivit. Dacă vei căuta ajutor la cei din jur, nu vei fi în totalitate de acord cu acele sfaturi. Prezenţa Soarelui în zodia ta, formează o cuadratură cu Saturn în zodia Scorpionului în luna Februarie, în timp ce Luna în zodia Racului se opune lui Venus în Capricorn. Ca urmare a acestui lucru, vei simţi că logica ta este diferită de cea a celorlalte persoane şi, totuşi, vei simţi că acţiunile tale sunt justificate. Va trebui să fii atent la acţiunile întreprinse la începutul acestui an, dar nici nu te vei mulţumi doar să îndeplineşti dorinţele celor din jur. Pe măsură ce timpul trece, vei primi din ce în ce mai multe încurajări pentru soluţiile tale mai neconvenţionale. Prietenii tăi vor fi uimiţi când vor vedea că sfaturile primite de la tine funcţionează cu adevărat. Aşadar, dacă este ceva ce vrei să faci ( în limitele raţiunii ) şi care nu se încadrează în limitele înţelepciunii convenţionale, nu-l respinge din prima. Saturn iese de sub influenţa Scorpionului şi intră sub cea a Săgetătorului la sfârşitul lunii Decembrie, moment în care vei beneficia mai mult decât ai crezut de pe urma intuiţiei tale ridicate.
DRAGOSTEA -  Cupluri
Nu te agita prea mult în prima parte a anului dacă vezi că între tine şi persoana iubită nu merg lucrurile foarte bine. Venus se află în zodia Capricornului în această perioadă, la fel ca multe alte semne zodiacale, dându-ţi de înţeles că trebuie să fii mai practic / ă. Nu te vei simţi foarte cooperativ / ă şi nu vei vrea să faci compromisuri, dar iubitul / a ar cam vrea să ştie că sunteţi pe aceeaşi pagină. Cu planeta Mercur care oscilează între zodia ta şi zodia Peştilor, ai şansa să îţi exprimi propiile sentimente în timp ce ţii cont şi de cele ale persoanei iubite. Cu puţin efort din partea amândurora, vă veţi sincroniza din nou. Nu veţi fi întotdeauna de acord, dar gândurile voastre se completează unul pe celălalt. Având Soarele în zodia Gemenilor şi Luna şi planeta Marte în zodia Balanţei, la începutul lunii Iunie, vei avea puterea să faci două voci opozante să funcţioneze într-o armonie perfectă pe care nu mulţi o vor înţelege. Relaţia ta merge bine şi va continua astfel, dar nu te chinui prea mult să îţi dai seama cum funcţionează!
CARIERĂ ŞI BANI
Anul acesta nu îţi va fi foarte greu să gândeşti în afara convenţionalului – nu că ţi-ar fi vreodată prea greu. De fapt, pentru tine, nu există convenţional. Înflăcăratul Berbec posedă planeta Uranus în 2014, fiind strâns legat şi de zodia Peştilor cu influenţe din partea planetei Neptun, aproape asigurând că soluţiile tale pentru problemele de la muncă vor trezi câteva păreri sceptice. Din fericire pentru tine, Mercur se întâlneşte cu zodia Vărsătorului şi cea a Peştilor, oscilând între acestea până la începutul lunii Aprilie. În timp ce, pentru unii, aceasta reprezintă o perioadă de stagnare, pe tine te ajută. Atitudinea ta faţă de muncă este una pozitivă şi toate ideile tale devin atractive celorlalţi. Situaţia ta este, de asemenea, satisfăcătoare, dar vei avea dificultăţi în a decide cum să cheltuieşti aceşti bani. Pe perioada lui 2014 nu vei şti dacă să pui bani deoparte sau dacă să îi cheltui pe toţi, Uranus şi Saturn alimentând acest conflict de interese. Odată cu trecerea planetei Jupiter în zodia Leului, la jumătatea lunii Iulie, dându-ţi de înţeles că trebuie să iei o decizie în acest sens, vei hotărâ că cel mai bine este să faci 50 – 50. Soarele din Săgetător formează un trigorn cu Luna din Berbec în Decembrie, urmata mai târziu de o limitare a Soarelui şi a planetei Venus în zodia Capricornului, lucru care va face ca decizia ta de a împărţi resursele financiare între cheltuieli şi agoniseli, să fie una bună.


TAUR 


VIAŢA SOCIALĂ ŞI PERSONALĂ
La începutul acestui an îţi vei dori să fii mai mult singur / ă. Ai multe pe cap, şi deşi vei avea câteva zile de ajutor din partea apropiaţilor, vei fi mai mult pierdut în propriile gânduri. Cu toate acestea, aceste gânduri se vor disipa rapid şi pofta de viaţă îţi va reveni. Din nefericire, până vei ajunge la această stare de echilibru, planurile dintre tine şi persoanele din jurul tău ar putea intra în conflict, ducând la un sentiment de frustrare care însă nu va ţine mult timp. Eclipsa inelară de Soare din 29 Aprilie ar trebui să aducă vieţii tale sociale şi personale, un ritm plăcut şi constant. Venirea verii va aduce cu ea o perioadă de sincronizare a gândurilor şi acţiunilor tale, fapt ce îţi va permite să te concentrezi pe lucrurile importante din viaţa ta, în acelaşi timp oferindu-ţi şansa de a ieşi şi de a te distra alături de prietenii tăi. Acest echilibru va avea de suferit la sfârşitul lunii Noiembrie din cauza unui prieten sau al unei rude, dar nu te laşi influenţat / ă de acest fapt.
DRAGOSTEA - CUPLURI
Din fericire, izolarea de care vei avea parte la începutul anului, nu se aplică şi în cadrul relaţiilor tale. De fapt, semnele arată ca vrei să împarţi momentele speciale cu persoana iubită din viaţa ta, mai ales ideile şi conceptele. Ceva dintr-o carte sau din mediul online care te-a făcut curios, ar putea instiga conversaţii plăcute alături de partener / ă. S-ar putea, de asemenea, să te focusezi atât pe aspectele pozitive, cât şi pe cele negative ale familiei persoanei iubite. Intrarea Lunii în zodia Balanţei în luna Februarie. va aduce cu sine o perioadă de dezechilibru în relaţia ta. Până în Aprilie, un lucru pe care l-ai neglijat, cum ar fi o factură sau unele planuri de viitor, vor reveni în prim plan, în timp ce relaţia ta va trece pe plan secund. Este posibil să ai impresia că relaţia nu mai e ca la început, însă e doar o percepţie falsă. Lucrând împreună cu partenerul / ă pentru a atinge acelaşi ţel nu va fi în van, iar până la sfârşitul anului, relaţia va reveni la normal şi vă veţi bucura din nou de intimitatea cuplului.
DRAGOSTEA - Persoane fără partener

Oportunităţile pentru a începe o nouă relaţie sunt de partea ta, dar s-ar putea să nu fie atât de evidente pe cât te-ai aştepta. Va trebui să fii foarte atent / ă în primele luni ale acestui an, deşi în luna Aprilie întâlnirile tale vor fi cu siguranţă mai interesante şi energice. Deşi menţinerea unei impresii pozitive este foarte importantă, odată cu venirea verii şi intrarea lui Venus în zodia Racului, vei vedea că te poţi relaxa şi poţi fi tu însuţi / însăţi. La sfârşitul lunii Iulie - începutul lunii August - se vor crea unele momente propice începerii unei relaţii. Întâlnirile din această perioadă îţi vor creşte nivelul de energie şi te vor face să fii mai fericit / ă chiar şi în momentele în care starea ta nu este tocmai una bună. Prezenţa Scorpionului în zodia ta, va genera mai multe posibilităţi a începerii unei relaţii şi pe parcursul toamnei, lucru care ar putea oferi, cel puţin, un partener semi stabil pentru a petrece perioada sărbătorilor de iarnă.
CARIERĂ ŞI BANI
Experimentarea nu este o idee bună pentru tine atunci când vine vorba de a manipula banii într-un mod înţelept. Investiiţile nu ar trebui să fie exagerate şi ar fi mai bine pentru tine dacă ai menţine un profil scăzut, dacă eşti angajat / ă în prezent. Dacă încă eşti în căutarea job-ului perfect, începutul anului nu va fi propice pentru a te stabili asupra unui job anume, ci mai degrabă va căpăta un curs încurcat care va aduce vieţii tale o schimbare neaşteptată. În timpul perioadei dinaintea Eclipsei parţiale de Soare din 23 Octombrie, viaţa ta se va limita la o serie de sarcini şi procese care se vor acumula încet până la această dată, când vei beneficia de pe urma unui eveniment neanticipat. Până la acest moment, tot ceea ce ţine de muncă şi bani, poate deveni frustrant, dar vei primi indicii în timpul anului cum că eşti într-o urcare lină, dar sigură spre „ vârf ”, neştiind totuşi ce te aşteaptă la finalul acestei perioade. Odată ce ai ajuns acolo, toată lumea, inclusiv tu, va recunoaşte acest succes ca fiind pozitiv şi benefic. Întrebarea: „ A fost acesta într-adevar scopul meu? ” nu va rămâne fără răspuns pentru mult timp!

Cu zodiile: Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn şi Peşti, voi reveni în săptămâna ce vine, deoarece vine weekend-ul şi nu voi avea timp de scris... Seară faină!!!