Monday, October 28, 2013

CAMPANIA " CÂINELE - CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI "

https://www.facebook.com/cainelecelmaibunprieten?directed_target_id=0

https://www.facebook.com/cainelecelmaibunprieten?directed_target_id=0 LIKE la pagină dacă şi tu vrei să susţi această campanie.

     Acestă campanie este pentru apărarea câinilor maidanezi. Haideţi să ne mobilizăm şi să îi luăm acasă sau, să facem altceva in privinţa aceasta. Să nu-i lăsăm să moară din cauza noastra. Dacă stăm să ne gândim, totul se întâmplă doar din cauza noastră, Dacă nu i-am lue de la adăpost şi apo să-i lăsa pe străzi, nu s-ar mai recurge la eutanasiere. Trebuie să ne gândim că dacă aceştia vor dispărea, cine ne mai alină suferinţele, rănile sufleteşti, bătrâneţile... Cine mai este gata să ne sară în ajutor punându-şi viaţa în pericol doar ca noi să fim bine, cine?!?!? Vă invit să daţi un LIKE la această pagină dacă şi voi susţineţi Campania " Câinele - Cel mai bun prieten al omului ": https://www.facebook.com/cainelecelmaibunprieten?directed_target_id=0 . Dacă sunteţi miloşi, aţi putea chiar să daţi mai departe pagina pentru a vedea cât mai multă lume şi de a ne strânge mai mulţi pentru a susţine această campanie.
     Majoritatea oamenilor aleg să ţină pe lângă casa un animal de companie. Fie pisică, fie câine şi alte animale... Acest lucru, conform studiilor, s-a dovedit a fi benefic pentru sănătatea stăpânilor. În funcţie de preferinţe, oamenii îşi aleg un animal de companie care să îi reprezinte.
     Câinele este cel mai bun prieten al omului, datorită faptului că sunt cele mai loiale animale de pe planetă. În foarte multe cazuri, chiar poţi să scapi de sentimentul de singurătate dacă ai un câine alături, deoarece te binedispune şi te face să te simţi mut mai fericit şi optimist. Un câine înseamnă responsabilitate, aşa că, pe lângă faptul că trebuie să îl speli, să îl plimbi... Trebuie să îi şi arăţi că îl iubeşti. Ţi-o va întoarce înzecit, te asigur. Un alt avantaj pe care îl prezintă câinii în mod normal, este faptul că sunt foarte inteligenţi, deaceea îi poţi dresa foarte uşor. Câinii sunt prezenţi, îndeosebi, în familiile care locuiesc la casă ( dar merge şi la bloc ) iar aceştia sunt alegerea perfectă din mai multe motive. Securitatea ar fi unul dintre ele, însa cel mai important este faptul că aceştia se ataşează atât de mult de stăpân, încât îi devin cel mai bun prieten. Dacă nu exagerez, poate să devină chiar un părinte pentru tine. Bineînţeles, părinte " animal " care te ajută să treci de singurătate şi alte momente grele. Loialitatea şi dragostea necondiţionatp pot face viaţa stăpânilor mult mai frumoasă. Cine ar putea să reziste entuziasmului unui câine care dă din coadă, se agită şi, cu privirea lui parcă te roagă să-l scoţi la plimbare? Oricât de singur te-ai simţi, un câine îţi va înveseli mereu ziua; iar, când pe lângă iubirea pe care ţi-o oferă, sunt capabili să te protejeaze chiar cu preţul vieţii lor ca drept răsplată pentru tot ce ai făcut şi faci pentru el. Spre deosebire de pisici, câinii nu-şi uită stăpânii şi par a trăi pentru a ajuta oamenii la nevoie.
     Acum, după scandalul mediatizat cu acel câine care au sfâşiat, dacă zic bine, un copil de doar patru anişori, nimeni nu îşi mai doreşte un câine pe motiv că sunt periculoşi. După ce valul emoţional s-a spart de ecranele televizoarelor, s-au auzit cârcotaşi care au spus că de vină era copilul care se dusese la furat fier vechi. Apoi, fratele în vârstă de şase ani, că l-a abandonat. Apoi bunica, pentru că moţăia pe bancă în parc şi că nu i-a supravegheat suficient de vigilentă. Vinovaţi mai erau şi părinţii că de ce-şi lasă copiii cu bunica. Izolaţi şi paralizaţi de moarte sau de durere, aceştia nu s-au mai putut apăra. Nici nu prea puteau pentru că toţi au sărit să-i îmbrăţişeze, ca să apară în cadru şi să profite de emoţia publică, plângându-le la comandă pe umeri. Doar românul e crescut la şcoala telenovelelor! [ ... ] Preşedintele a dat lecţii de " umanism " spunând că el ia câinii vagabonzi acasă, dar că acum e vorba despre viaţa unui copil şi că această problemă trebuie soluţionată cât mai repede. Dar, oare, vrea cu adevărat s-o rezolve cineva Suntem prizonierii trecutului care ne latră şi ne muşcă.
Cum poţi să nu-l iubeşti? 
     Trebuie să trecem peste acest accident şi să conştientizăm că nu doar acei câini sunt de vină. Dimpotrivă, şi cei care îi aveau în grijă au o parte din vină. Din moment ce i-au lăsat înfometaţi şi părăsiţi, ei ar trebui pedepsiţi, nu câinii. Da, nu pot spune că nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor deoarece nu este primul caz de acest gen. Au fost mult mai multe, doar că nu au fost mediatizate şi or să mai fie în continuare. Dacă tot spuneţi că sunteţi iubitor de animale de companie, mai ales de câini, propun să strângem bani pentru construirea unor adăposturi de animale. Dacă am pune mână de la mână, nu ar mai trebui să fie eutanasiaţi aşa mulţi câini. Sunt multe cartiere din Bucureşti în care ţi-e şi frică să şi mergi din cauza lor când îi vezi cu privirea aceea urâtă, parcă ar vrea să te muşte.
     Cu riscul de a mă repeta... Vă invit să daţi un LIKE la această pagină: https://www.facebook.com/cainelecelmaibunprieten?directed_target_id=0
dacă şi voi susţineţi Campania " Câinele - Cel mai bun prieten al omului ". Dacă sunteţi miloşi, aţi putea chiar să daţi mai departe pagina pentru a vedea cât mai multă lume şi de a ne strânge mai mulţi pentru a susţine această campanie.