Sunday, September 15, 2013

VIAŢA DE ELEV

     Unii spun că viaţa de elev este monotonă şi plictisitoare, alţii spun că este plină de distracţii şi întâlnesc porţi noi de îmbogăţire a vocabularului.
     Sunt de părere că elevul duce o viaţă mult mai bună decât un adult. Acesta nu are griji aşa cum are un om mare care a trecut de perioada aceea din viaţă în care stai cu capul în poala bunicii, numită COPILĂRIE. Trebuie să ne bucurăm cât mai suntem pe băncile şcolii şi să le mulţumeşti părinţilor că ne ţin în instituţiile  statului. Nu este mult de muncă dacă îţi faci temele la timp şi înveţi. Chiar dacă mai iei note mici, nu-i nimic; recuperezi. Înveţi pentru ziua următoare şi ai să vezi că ţi-ai " reparat " media. Generaţia de azi, numită de unii " generaţie blestemată ", preferă să chiulească în loc să stea la ore şi să înveţe. Nu am nimic împotriva chiulului, dar nici în fiecare zi să intri doar la o oră din şase. Chiulul nu este o soluţie,  este doar o amânare că odată şi-odată tot te va prinde profesorul să te asculte. Trebuie să gândeşti la modul că orice ai face nu scapi, mai devreme sau mai târziu tot acolo ajungi.
     Elevul este cel mai expus la anturaje şi vicii. Dacă nu eşti o persoană uşor influenţabilă, nu te apuci să te droghezi sau să te bagi în tot felul de anturaje dubioase, doar ca ceilalţi să te privească cu frică. Drogurile nu sunt o soluţie pentru nimic, doar te distrug încet şi fără durere, plus că te fac în aşa fel încât să nu mai gândeşti sănătos şi să te laşi de invăţat. Mai târziu o să regreţi, dar o să fie prea târziu... Aşa că, ai grija la viaţa ta de elev şi mai bine îţi vezi de şcoala ta ca să ajungi ceva şi, după, poţi să faci ce te taie capu'. Fără şcoală, recunosc, nu aş fi ştiut să pun un text pe coală sau să-i respect pe cei din preajmă. Îi mulţumesc mamei pentru educaţia primită şi pentru ce-i 7 ani de acasă.
     Dacă spuneţi că viaţa de elev este un calvar, atunci cei care muncesc 24 de ore din 24 ce să mai spună?!? Elevul se trezeşte, se spală, mănâncă, se îmbracă şi pleacă în căutare de noi orizonturi. Cunoscând din ce în ce mai multe persoane, el vede lumea pictată în nuanţe pastelate; scrie şi învaţă. Trebuie să te mulţumeşti că eşti la şcoală şi că ai o copilărie frumos creionată, copilărie plină de peripeţii şi veselii. Dacă consideri că duci o viaţă monotonă şi că eşti lipsit de viaţă, trebuie să îţi schimbi stilul de a trăi, clar! Este uimitor cum într-o singură zi învăţăm atâtea lucruri...
     Vorba unui prieten care şi-a croit drum printre stele: " Viaţa e trecătoare. nu o ţi, ţi-o fură hoţii! " Trebuie să te bucuri că mai eşti pe băncile unei instituţii şi că eşti elev; vei avea doar de câştigat!