Tuesday, September 10, 2013

VALOAREA PRIETENIEI
"  Multă lume îşi doreşte să meargă cu tine când eşti în limuzină, dar ceea ce îţi doreşti este cineva care va lua autobuzul împreună cu tine când limuzina s-a stricat. " - Oprah Winfrey 
     Prietenia nu se estimează în bani, ci în sentimente. Pot spune că îţi îmbogăţeşte sufletul, ţi-l încălzeşte. Adesea ne împrietenim cu oameni care se  " sprijină " ca pe un baston pe experienţele comune, cu asemănări de interese, de preocupări... O tovărăşie  se bazează pe atenţie, grijă faţă de celălalt, sentimente, sinceritate, ajutor şi înţelegere. Nu putem spune peste noapte că suntem amici cu cineva pe care l-am cunoscut acum câteva ore. O frăţie adevărată se naşte după multe hopuri şi experienţe prin care, două persoane au trecut împreună. După familie, aceasta este a doua comoară nepreţuită.

     În ziua de azi, după ce pierdem un tovarăş ne dăm seama cât a valorat. Vorba lu' Nimeni Altu': " Mergi cu sufletul rănit, obosit şi plin de bandaje / Că la sfârşit rămâne doar un tablou plin de colaje. " Mai este o altă vorbă bună: " Mai bine un prieten adevărat decât o mie li falşi. " Nu mai poţi avea încredere în nimeni, nici măcar în tine. Lumea s-a schimbat mult, a evoluat odată cu tehnologia. Puţini mai ştiu ce înseamnă cuvântul " prietenie " şi la ce se referă de fapt şi de drept. Cum spune un proverb: " Prietenul la nevoie se cunoaşte. " Putem să creionăm un cadru perfect alături de tovarăşi; putem face imposibilul să devină posibil. Câţi dintre voi nu aţi văzut cum v-au lăsat la greu persoanele pentru care eraţi în stare să vă daţi şi viaţa?!? Am o vorbă pentru aceştia: nu au fost altceva decât prietei cu ghilimele. Pentru mulţi, aceasta se bazează pe bani; dacă nu îi ai, îşi iau la revedere. Când ai bani în buzunare e bine-bine, când nu... Toţi te lasă baltă dar, când te ridic răsar ca din iarbă verde. Acestor aşa-zişi prieteni trebuie să le dpm un şut în fund, metaforic vorbind. Poate-poate se trezesc şi ei la realitate şi îşi lasă interesele deoparte. Când eşti amic cu cineva, uiţi de interesele tale; nu cauţi să profiţi şi nu elti egoist, te dedici cu trup şi suflet. Din păcate mai sunt doar puţini care gândesc aşa; puţini da' buni. Cel mai frumos lucru din lume şi nepreţuit este şi va rămâne prietenul adevărat. Este greu de găsit şi greu de părăsit; pe când, cel fals este la fel ca " râia  ", nu mai scapi de el când ai bani. Dacă li se pare că eşti superior şi că, încet-încet te ridici deasupra lor, apelează la orice mijloc ca să dai înapoi. Vorba aia: " Scopul scuză mijloacele. "
     Trebuie să le arătăm celorlalţi că îi iubim şi că sunt de nepreţuit cât suntem în viaţă, pentru că nu se ştie niciodată când dispărem în zare; când ne facem loc printre stele. E mult mai frumos să dăruim decât să primim!!!